Kdo sva?

Še vedno sva mlada :) in vedno iskana inštruktorja, preizkušena, dobra, preveč da bi odnehala. Preko 500 zadovoljnih iskalcev znanja je že potrkalo na najina vrata in storiva vse, kar je v najini moči, da jim predava znanje. 

O ALEŠU:

Inštrukcije fizikeVaš inštruktor fizike je diplomiral iz filozofije, energetike in audio inženiringa. V svojem življenju se je srečal s široko paleto delovnih obveznosti, kot so: izvedba elektro inštalacij, montaža klimatskih, montaža prezračevalnih sistemov, izvedba mavčnih sten in stropov, delo v glasbeni produkciji, razna fizična in druga dela.

"Fizika je zame najboljše orodje za opazovanje in razlago pojavov sveta. Človek od nekdaj išče resnico o tem kdo je in kakšno vlogo ima v svetu. Vsa znanost izhaja iz tega čudenja. To, da nekaj (sploh karkoli) "je" se zdi človeku na neki ravni zavesti čudno - celo nerazumno. Ker odgovora na vprašanje "Kdo sem?" ne najde, izumi znanost. Znanost je človekov izmislek, s katerim opisuje vse kar lahko opazimo s čutili, inštrumenti in matematiko. Fizika je poskus preboja do odgovora na vprašanje "Kdo sem?" in odgovarja na vprašanje "Kje sem?", zaradi človekove nezmožnosti odgovoriti na vprašanje "Kdo sem?". Človekov gon po znanju v Fiziki deluje k temu, da "Kje sem?" postane dokončno rešen problem. Morda bomo imeli zaradi zananosti na voljo jezik in orodja za ponoven poskus odgovoriti na naš "Kdo sem?". V svojem življenju sem že do dobra spoznal kje sem. Spoznal sem tudi, da je odgovor na to vprašanje za moje življenje pomemben del uganke, kakršno je Ojdipu zastavila Sfinga."

S poučevanjem fizike se Aleš ukvarja zadnjih 15 let. V inštrukcijah ni iskal ničesar, razen tistih nekaj evrov, našel pa je zadovoljstvo in veselje do dela z mladimi ljudmi, ki si želijo priti s svojim znanjem na višji nivo. Kot najet pedagog se je Aleš v daljni preteklosti sicer preizkusil tudi s honorarnimi predavanji na temo moderne audio produkcije in kot ocenjevalec znanja tečajnikov programskega orodja AutoCAD. V zadnjem času pa je dolžan pomagati učiteljskemu zboru krotiti podivjano mladino na SŠGVO, ker je zaposlen kot učitelj fizike. 

O JASNI:

Inštrukcije matematike"Seveda je Aleš popolnoma pozabil na matematiko :) Matematika je zame najnatančnejša izmed vseh ved, in je podlaga vsakršni fiziki. V tem pogledu je zame matematika edina čista znanost, ki je sposobna brezčasno ohranjati svoje enačbe in rezultate."

Jasnina nadarjenost za matematiko se je kazala že v srednji šoli, ko je bila merilo za mejo razumljivega. Če Jasna ni zmogla rešiti naloge je profesor znova razložil, v nasprotnem primeru je naložil razlago njej. Po končani Srednji ekonomski šoli v Celju je nadaljevala študij na Ekonomski fakulteti v Mariboru, kjer je tudi pridobila naziv uni. dipl. ekon. Poleg nadarjenosti za matematiko odlikuje Jasno še izjemen socialni čut, s katerim se loteva svojih nalog kot inštruktorica matematike. V zadnjih 20 letih je pomagala neštevnim dijakom in osnovnošolcem do boljših ocen in maturitetnih spričeval. Njena vnema premaga vsakršno težavno nalogo, ki jo njeni učenci prinesejo s seboj na inštrukcije. Kar počne, počne s srcem. To začuti vsak njen učenec. 

"Ne verjamem v slabe učence, verjamem pa v pomanjkanje individualnega poudarka pri poučevanju matematike. Učenci prihajajo prestrašeni, demotivirani in prepričani, da nikdar ne bodo zmogli obvladovati matematičnih problemov. No kaj kmalu se izkaže drugače."

Jasnine pedagoške izkušnje segajo tudi v okvire državnega šolskega sistema. Na OŠ Trje in OŠ Petrovče, je bila zaposlena za pomoč učencem s posebnimi učnimi potrebami. Zaradi ukinitve državnih sredstev z novo državno uredbo, pa so bile njene delovne zadolžitve ukinjene.

"Izkušnja z otroki na OŠ mi je odprla nov pogled na lastne pedagoške sposobnosti. V sebi sem vedno našla motivacijo in sposobnost, da pomagam še tako nebogljenim učencem doseči zadostne rezultate."

"Najpogosteše reakcije najinih učencev so: 

Ko bi nam v šoli takole razložili!
Dobro se mi zdi, kako znate razložiti snov.
Všeč mi je vaš način razlage.
Ajaaa, zdaj pa končno razumem!

Vesela sva tako pozitivnega 'feedbacka'. To naju osrečuje in trudiva se, da se razvijava v to smer. Najin moto je: ČEZ ZDRAVO KMEČKO PAMET GA NI."

V vpogled vam dajeva še te slike, ki odražajo še neizrečen rek v dobi "zastonjske" digitalne fotografije, facebooka, interneta in splošnega premika k masivni vizualni komunikaciji:

SLIKA VSE PRENESE!!!
Aleš in neznaciNa zgornji sliki: Aleš in neznanci
Če uganeš kateri izmed mož na sliki sem jaz, dobiš 10% popusta pri prvem obisku inštrukcij :-) Aleš
Na zgornji sliki: Nimam Pojma (ribnik Vrbje)

<- NAMIG: to nisem jaz :D

Na zgornji sliki: Jasna

Če uganeš katera izmed dveh dam na sliki sem, dobiš 10% popusta pri prvem obisku inštrukcij :P Jasna

Na zgornji sliki: še ena izmed res čudovitih umetnij ob ribniku Vrbje. NAMIG: Tole pa nisem jaz!