Kdo sva?

Sva mlada in iskana inštruktorja, preizobražena, preizkušena in preveč dobra da bi odnehala. Preko 200 zadovoljnih iskalcev znanja je že potrkalo na najina vrata in storiva vse, kar je v najini moči, da jim dava tisto, kar iščejo. 

O ALEŠU:

Inštrukcije fizikeVaš inštruktor fizike je diplomiral iz filozofije. Ob študiju filozofije je zaradi lastne radovednosti in raziskovalnega duha, mimogrede diplomiral še na Inštitutu za audio inženiring v Ljubljani (SAE). Trenutno zopet študira: univerzitetni program energetike Univerze v Mariboru. V svojem življenju se je poleg poučevanja fizike srečal z zanimivo paleto delovnih obveznosti, kot so: izvedba elektro inštalacij za različne objekte in naročnike, izvedba mavčnih sten in stropov, editiranje in miksanje glasbenih posnetkov različnih izvajalcev, priprava virtualnih modelov za proizvodnjo, razna dela, ki plačajo študentu položnice (strežba, anketiranje, jutranji razvoz sendvičev, administrativna dela...).

"Fizika je zame življenje. S tem ne mislim, da brez nje ne bi znal živeti. S tem pa mislim, da je fizika najboljše orodje za opazovanje življenja in vsega ostalega bivajočega - tako kot je meter za nekoga dolžina. Kar ostane drugim vedam je le še bit, ki pa se najbolj razgali skozi filozofijo, najbolj občuti pa skozi izkustvo. Vse ostalo je fizika."

S poučevanjem fizike se Aleš ukvarja zadnjih nekaj let (od leta 2007). V inštrukcijah ni iskal ničesar, razen tistih nekaj evrov, našel pa je zadovoljstvo, veselje do dela z ljudmi in faktor "X" potreben za dobrega pedagoga. V inštrukcijah resnično uživa. Našli ga boste, kako posveča tudi do tri dni svojega časa za to, da nekomu na razumljiv način razloži nerazumljivo snov. Kot najet pedagog se je Aleš sicer preizkusil tudi s honorarnimi predavanji na temo moderne audio produkcije in kot ocenjevalec znanja tečajnikov programskega orodja AutoCAD. 

O JASNI:

Inštrukcije matematike"Seveda je Aleš popolnoma pozabil na matematiko :) Matematika je zame najnatančnejša izmed vseh ved, in je podlaga vsakršni fiziki. V tem pogledu je zame matematika edina čista znanost, ki je sposobna brezčasno ohranjati svoje enačbe in rezultate."

Jasnina nadarjenost za matematiko se je kazala že v srednji šoli, ko je bila merilo za mejo razumljivega. Če Jasna ni zmogla rešiti naloge je profesor znova razložil, v nasprotnem primeru je naložil razlago njej. Po končani Srednji ekonomski šoli v Celju je nadaljevala študij na Ekonomski fakulteti v Mariboru, kjer je tudi pridobila naziv uni. dipl. ekon. Poleg nadarjenosti za matematiko odlikuje Jasno še izjemen socialni čut, s katerim se loteva svojih nalog kot inštruktorica matematike. V zadnjih osmih letih je pomagala neštevnim dijakom in osnovnošolcem do boljših ocen in maturitetnih spričeval. Njena vnema premaga vsakršno težavno nalogo, ki jo njeni učenci prinesejo s seboj na inštrukcije. Kar počne, počne s srcem. To začuti vsak njen učenec. 

"Ne verjamem v slabe učence, verjamem le v slabe profesorje in v pomanjkanje individualnega poudarka pri poučevanju matematike. Učenci prihajajo prestrašeni, demotivirani in prepričani, da nikdar ne bodo zmogli obvladovati matematičnih problemov. No kaj kmalu se izkaže drugače."

Jasnine pedagoške izkušnje segajo tudi v okvire državnega šolskega sistema. Na OŠ Trje in OŠ Petrovče, je bila zaposlena za pomoč učencem s posebnimi učnimi potrebami. Zaradi ukinitve državnih sredstev z novo državno uredbo, pa so bile njene delovne zadolžitve ukinjene.

"Izkušnja z otroki na OŠ mi je odprla nov pogled na lastne pedagoške sposobnosti. V sebi sem našla svoj namen in sposobnost, da pomagam še tako nebogljenim učencem doseči zadostne rezultate."

"Najpogosteše reakcije najinih učencev so: 

Ko bi nam v šoli takole razložili!
Dobro se mi zdi, kako znate razložiti snov.
Všeč mi je vaš način razlage.
Ajaaa, zdaj pa končno razumem!

Vesela sva tako pozitivnega 'feedbacka'. To naju osrečuje in trudiva se, da se razvijava v to smer. Najin moto je: ČEZ ZDRAVO KMEČKO PAMET GA NI."

V vpogled vam dajeva še te slike, ki odražajo še neizrečen rek v dobi "zastonjske" digitalne fotografije, facebooka, interneta in splošnega premika k masivni vizualni komunikaciji:

SLIKA VSE PRENESE!!!
Aleš in neznaciNa zgornji sliki: Aleš in neznanci
Če uganeš kateri izmed mož na sliki sem jaz, dobiš 10% popusta pri prvem obisku inštrukcij :-) Aleš
Na zgornji sliki: Nimam Pojma (ribnik Vrbje)

<- NAMIG: to nisem jaz :D

Na zgornji sliki: Jasna

Če uganeš katera izmed dveh dam na sliki sem, dobiš 10% popusta pri prvem obisku inštrukcij :P Jasna

Na zgornji sliki: še ena izmed res čudovitih umetnij ob ribniku Vrbje. NAMIG: Tole pa nisem jaz!www.000webhost.com